Hízósertés
takarmányozási koncepció
Egészségesebb állatok és jobb takarmányfelhasználás!
A hízósertés takarmányozási koncepcióban a következő témákról olvashat:
- Hizlalási fázisok és optimális takarmányozás
- Magas napi testtömeg-gyarapodás elérése
- Optimális takarmányfelhasználás biztosítása
- Csökkentett nitrogén- és foszfortartalmú takarmányok
- A tápanyag-egyensúly megértése
- Betegségek és veszteségek megelőzése

A sertéshizlaláshoz készült Sano takarmányozási koncepciónkban általános takarmányozási kérdésekre kap választ valamint értékes gyakorlati tanácsokat takarmányozási szakértőinktől.
A sertések optimális és igény szerinti takarmányozása a jó állategészségügy és a sertéstartó vállalkozás gazdasági sikerének alapfeltétele. Minél jobb minőségű a takarmány és minél optimálisabban van kialakítva a sertés takarmányozás, annál gazdaságosabb lesz a termelés.
A hízósertés magas költségeket termel a gazdálkodónak, amit hústermeléssel kell megtéríteni. Minél jobb a hús minősége és a hús bősége, annál nagyobb az egy állatra jutó bevétel. A gazdaságos hústermelés gyakran megköveteli az állatok gyors és hatékony hizlalását. Ehhez minden szükséges tápanyagot, ásványi anyagot, nyomelemet és vitamint egymással optimálisan, és a hízósertés igényeihez igazodó mennyiségben kell adagolni. Csak megfelelő takarmányozással lehet a növekedési potenciált kiaknázni.
A hízósertéseknél döntő fontosságú a szükségletek szerinti takarmányozás a hizlalás különböző fázisaiban. A szakaszos takarmányozás hatékony, gazdaságilag és ökológiailag ésszerű, a kívánt hizlalási eredményt és vágási minőséget biztosítja. Az egészséges malacokból egészséges hízók lesznek, amelyek végül jó húst adnak. A túl kövér, lesoványodott vagy beteg állatok erre nem alkalmasak. Ez azt jelenti, hogy a malacoknak optimális takarmányozásra van szükségük ahhoz, hogy az előhizlalás sikeresen megkezdődhessen. A hízómalacok alkalmazkodási szakasza is fontos pont a sertéshizlalásban, mert az előhizlalás sikeres megkezdése hozzájárul a kiváló napi súlygyarapodáshoz és a kiváló húsminőséghez.
Hogyan érhetsz el nagyon jó takarmányértékesülést és magas napi tömeggyarapodást? Milyen stratégiával lehet gazdaságilag optimális színhús arányt elérni? Hogyan lehet alacsony veszteségeket elérni? Takarmányozási szakértőink a Sano hízósertés takarmányozási kézikönyvében választ adnak ezekre és más fontos kérdésekre az optimális takarmányozás érdekében az élet és a hizlalás minden szakaszában.
Szaktanácsadóink készséggel állnak az Ön rendelkezésére az ország egész területén! Keresse meg illetékes Sano szaktanácsadóját most!
