Hízósertés
takarmányozási koncepció

Egészségesebb állatok és jobb takarmányfelhasználás!

A hízósertés takarmányozási koncepcióban a következő témákról olvashat:

  • Hizlalási fázisok és optimális takarmányozás
  • Magas napi testtömeg-gyarapodás elérése
  • Optimális takarmányfelhasználás biztosítása
  • Csökkentett nitrogén- és foszfortartalmú takarmányok
  • A tápanyag-egyensúly megértése
  • Betegségek és veszteségek megelőzése
„Das Kalb von heute ist die Kuh von morgen. Mit den Sano Kälber-Produkten haben wir stabile und gesunde Kälber.“
Familie Hengl
Landwirte aus Seubersdorf-Wissing, Bayern
Kiemelkedő eredmények
+800 kg Milch
pro Kuh und Jahr
Szeretne többet megtudni? Töltse ki az űrlapot és töltse le a katalógust egyszerűen!

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező.

A sertéshizlaláshoz készült Sano takarmányozási koncepciónkban általános takarmányozási kérdésekre kap választ valamint értékes gyakorlati tanácsokat takarmányozási szakértőinktől.

A sertések optimális és igény szerinti takarmányozása a jó állategészségügy és a sertéstartó vállalkozás gazdasági sikerének alapfeltétele. Minél jobb minőségű a takarmány és minél optimálisabban van kialakítva a sertés takarmányozás, annál gazdaságosabb lesz a termelés.

A hízósertés magas költségeket termel a gazdálkodónak, amit hústermeléssel kell megtéríteni. Minél jobb a hús minősége és a hús bősége, annál nagyobb az egy állatra jutó bevétel. A gazdaságos hústermelés gyakran megköveteli az állatok gyors és hatékony hizlalását. Ehhez minden szükséges tápanyagot, ásványi anyagot, nyomelemet és vitamint egymással optimálisan, és a hízósertés igényeihez igazodó mennyiségben kell adagolni. Csak megfelelő takarmányozással lehet a növekedési potenciált kiaknázni.

A hízósertéseknél döntő fontosságú a szükségletek szerinti takarmányozás a hizlalás különböző fázisaiban. A szakaszos takarmányozás hatékony, gazdaságilag és ökológiailag ésszerű, a kívánt hizlalási eredményt és vágási minőséget biztosítja. Az egészséges malacokból egészséges hízók lesznek, amelyek végül jó húst adnak. A túl kövér, lesoványodott vagy beteg állatok erre nem alkalmasak. Ez azt jelenti, hogy a malacoknak optimális takarmányozásra van szükségük ahhoz, hogy az előhizlalás sikeresen megkezdődhessen. A hízómalacok alkalmazkodási szakasza is fontos pont a sertéshizlalásban, mert az előhizlalás sikeres megkezdése hozzájárul a kiváló napi súlygyarapodáshoz és a kiváló húsminőséghez.

Hogyan érhetsz el nagyon jó takarmányértékesülést és magas napi tömeggyarapodást? Milyen stratégiával lehet gazdaságilag optimális színhús arányt elérni? Hogyan lehet alacsony veszteségeket elérni? Takarmányozási szakértőink a Sano hízósertés takarmányozási kézikönyvében választ adnak ezekre és más fontos kérdésekre az optimális takarmányozás érdekében az élet és a hizlalás minden szakaszában.

Szaktanácsadóink készséggel állnak az Ön rendelkezésére az ország egész területén! Keresse meg illetékes Sano szaktanácsadóját most!

Kérem, legalább 4 és legfeljebb 5 számjegyet adjon meg!
Szaktanácsadó keresés
Csak betűk, számok, kötőjelek és szóközök megengedettek.
Legalább 1 karaktert kell megadni. Maximum 55 karakter megengedett.
Csak betűk, számok, kötőjelek és szóközök megengedettek.
Legalább 1 karaktert kell megadni. Maximum 55 karakter megengedett.
Csak számok, perjel, kötőjel, szóköz és plusz jel használható.
Es sind nur Buchstaben, Zahlen, Bindestrich, Komma, Punkt, Fragezeichen, Ausrufezeichen, Klammern und Leerzeichen erlaubt.