Szakmai cikkek - a takarmányozásról és az állattenyésztésről

Legyen szó szarvasmarha, sertés vagy baromfi takarmányozásáról, állategészségügyről, takarmánytermesztésről, silózásról vagy fajtaválasztásról – a Sano tudástárában megtalálja takarmányozási szaktanácsadóink koncentrált tudását: információkat a mezőgazdaság jövőjéről, aktuális takarmányozási, betakarítási témákról vagy az állattenyésztéssel kapcsolatos fontos tudnivalókról.

A precíziós gazdálkodás utat tör magának a Sano Agrar Institutban

Mesterséges intelligencia alapú kamerarendszert telepítettek a sertéstartó mintagazdaságban. Mit lehet tudni smart farming technológiáról?

5 tényező, amellyel támogathatja tehenei nyári takarmányozását

Nyár, napsütés, meleg – nagy megterhelés a teheneknek. A hőstressz mellékhatása lehet az alacsonyabb takarmányfelvétel, a válogatás a TMR-ben és előfordulhat a tejbeltartalom gyors csökkenése. Mit lehet tenni ellene?

-15 kg szójadara / hízó

A sertés takarmányozásban a fehérje (aminosav) pótlás sarkalatos kérdés minden korcsoport számára.

A gazdaságos broiler nevelés nem szerencse kérdése

A broiler nevelés a többi állatfaj tartásához képest, egy rendkívül gyors és rövid idő alatt lezajló folyamat.

A gazdaságos tojástermelés alapjai

A gazdaságos takarmányozás alatt befektetést értek, ami komoly költségtényező.

Acidosan® - A sokoldalú csodaszer

MIlyen problémákra nyújt megoldást az Acidosan? Sertés- és szarvasmarha tartó partnereink mondják el saját tapasztalataikat a savkombinációról.

Bárányhizlalás

A bárányhizlalás célja a piaci igényeket kielégítő vágóbárány-előállítás. A juhászatok legfőbb árbevételi forrása a főként exportra termelt bárány.

Bendőpufferek

A tejtermelő üzemekben mára már nem kérdés a bendőpufferek használatának létjogosultsága.

Bikahizlalás Sano koncepcióval

Az eredményes marhahús-termelés feltétele, hogy piacképes árut gazdaságosan tudjunk előállítani.

Hasmenés borjú módra

„A ma egészséges borja a holnap egészséges tehene” ‒ szól a mondás. A sikeres tejtermelés vagy hizlalás a borjúneveléssel kezdődik.

Kation-anion egyensúly tejelő teheneknél

Az előkészítős tehenek takarmányozásában széles körben használják az étrendi kation-anion egyensúlyt (DCAB), ami megmutatja az erős kationok (Na, K) és erős anionok (Cl, S) különbségét a takarmányban.

SUSan® MultiVital – Az igazi malacturbó

A genetika gyorsléptékű fejlődésének köszönhetően a takarmányozásban is nő az elvárás a magasabb teljesítmény irányába.

Választás cink-oxid nélkül!

A cink nélkülözhetetlen nyomelem, amely számos enzim részét képezi és számos metabolikus folyamatban vesz részt.

Robotos fejés a Kisdombegyházi Agro-Ferrnél

Bemutatjuk a Kisdombegyházi Agro-Ferr Kft. fejőrobotos tehenészeti telepét az indulásától kezdve a fő stációkat, a körülményeket, a nehézségeket, a tapasztalatokat és természetesen a termelési eredményeket, végső soron a fejlődést.

Takarmányozás a nyári melegben

A magas hőmérséklet fokozott veszélyt jelent az utómelegedés és a mikotoxin szennyeződés miatt. A takarmány minőségének romlásából pedig az állatok teljesítményének csökkenése következik. Ezért fontos a takarmány kezelése.

Tartástechnológiai megoldások hőstressz megelőzésére, enyhítésére

A legjobb megoldás a hőstressz káros hatásának kezelésére egyértelműen a hőmérséklet csökkentése. Nézzük milyen tartástechnológiai megoldásokkal érhetjük ezt el.

Hőstressz megelőzése, kezelése broiler- és tojóállományoknál

A XXI. századi broiler-csirkék vitathatatlanul érzékenyebbek az istállóklímára, a hőmérsékletre, mint a csekélyebb növekedési képességű elődeik. Ezért különösen fontos a megfelelő környezet az optimális teljesítményhez.

Hőstressz megelőzése, kezelése sertéseknél

A haszonállatok közül a sertés a leginkább érzékeny a hőstresszre, mivel korlátozott mértékben tud csak izzadni, és testméretéhez képest kicsi a tüdőkapacitása.

Hőstressz megelőzése, kezelése szarvasmarháknál

A szarvasmarha állománynál a hőstressz elsősorban a tejelő teheneknél jelent problémát az alacsony tejtermelés miatt, de érinti a hízóbika tenyészeteket is az alacsony takarmányfelvétel következtében.

A hőstressz hatása és felismerése

A hosszan tartó nyári meleg haszonállatainkra is negatívan hat, de megfelelő felkészüléssel mérsékelhető a hőstressz.

Kérdése van? Szeretne még többet megtudni? Szaktanácsadóink készséggel állnak az Ön rendelkezésére az ország egész területén! Keresse meg illetékes Sano szaktanácsadóját most!

Kérem, legalább 4 és legfeljebb 5 számjegyet adjon meg!
Szaktanácsadó keresés
Csak betűk, számok, kötőjelek és szóközök megengedettek.
Legalább 1 karaktert kell megadni. Maximum 55 karakter megengedett.
Csak betűk, számok, kötőjelek és szóközök megengedettek.
Legalább 1 karaktert kell megadni. Maximum 55 karakter megengedett.
Csak számok, perjel, kötőjel, szóköz és plusz jel használható.
Es sind nur Buchstaben, Zahlen, Bindestrich, Komma, Punkt, Fragezeichen, Ausrufezeichen, Klammern und Leerzeichen erlaubt.